donderdag, 28 april 2011

Havendam werken, 20 april 2011

 

De ruwbouwwerken aan de havendammen in 20 april 2011.Op deze foto zien je al duidelijk de definitieve vorm van de Oosterdam.
Op het eind, waar je de verzwaar blokken ziet, daar komt een nieuwe radartoren, van ongeveer 55 meter hoog.De oude Pier, of het staketsel, zoals wij plegen te zeggen blijft bestaan in zijn oorspronkelijke toestand.Bijna onmerkbaar kwam er een laag fijne bewolking die een blauwe waas van damp of mist vormde boven het water


Kwam daar ook een gezellige bende tegen, waarvan de dame een praatwaterval was , net als ik was, een antwerpse, leuvense varsenaarse vlaamsche scoone zeg maar.
Een sympatiek praatje gemaakt, dacht er zelfs niet aan om een foto van haar te nemen met al mijn geklets, ik als autodidact multishooter, zoals je wel weet ben ik anders altijd klaar om mooi volk op de plaat te zetten.
Dus inplaats daarvan, Rotsen beton en water, daar is er ook veel intresse naar.Op de gegoten betonnen voet worden duizenden kilo's betonblokken gezet om de fundatie te stabiliseren, die worden weggenomen bij de plaatsing van de radar toren.
Deze radartoren zal de oude vervangen die op de halve maandijk staat, en zal ook beter  kunnenwerken, deels door zijn grotere hoogte, zowat een goede 55 meter, maar ook door zijn meer zeewaartse ligging, die niet meer zal gehinderd worden door de aaneen gesloten rij appartements gebouwen op de Oostendse zeedijk, dus een open zicht tot Frankrijk om zo te zeggen.
De ruwbouw van de dammen is zoveel als af, en de bouw van de toren zal waarschijnlijk klaar zijn voorjaar 2012, waar er ook sommige delen van de bestaande toren zullen gebruikt worden. 


De keuze voor de uiteindelijk kleur van de bedekking der wandel-dam aan westelijke zijde.
Er werden enkele proefstroken gegoten om de keuze te vergemakkelijken.
Enkele foto's van zeer veraf, met de oude pier en de werken aan de promenade  tegenaan het vissersstandbeeld op de dijk.


Wat deze vrolijke fluiter kwam doen op deze rotsachtige ondergrond is niet te doorgronden, maar veel lekkers is er niet te halen denk ik.


Hier nog even de betonnen test kleur platen, waaruit de keuze zal gemaakt worden met welke bedekking de westelijk dam zal uitgevoerd worden.
Ik heb even moeten foefelen op ze ietsje  recht te zetten, zodat je het beter kan zien.
Daar zal dan door de heren van het hoog plafond, dus burgemeester en schepenen een keuze uit gemaakt worden, maar het gewone volk, ik dus, zal wel geen inspraak krijgen.
Denk dat zij voor het koele grijze zullen gaan, en daarmee wil ik niet beweren dat het allemaal koele kikkers zijn op het stadhuis.

 Ikzelf en nog mensen, houden het op dat gematigd bruine, linksonder, warm en sfeervol, niet zo reflecterend zoals die lichtgrijze massa die je doet denken aan de oorlogbunkers van de jaren stillekes.
---------------------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------------------

17 april 2011 werken aan de havendammen in Oostende

 

 

eind-van-de-dammen,-.jpg

havendam-oostende,.jpg

havendam-oostende,-.jpg

havendam-Oostende,-9244.jpg

havendamwerken,-.jpg

havendamwerken,-9257.jpg

havendamwerk-oostende,-.jpg

havenwerken,-.jpg

IMG_9187.jpg

IMG_9233.jpg

IMG_9246.jpg

 

Dat kind liep nu net voor mijn lens op het ogenblik dat ik een foto van de kraan wilde maken, 't moet weer lukken...IMG_9257.jpg

oostende-damwerken,-.jpg

luchtmacht-belgie,.jpg

oostende-haven,.jpg

oostende-havendam,.jpg

------------------------------------------------------------------------------------------------

-----------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------- 

 


Fotoreeks Havendam werken april 2010 © roysfoto


 

Bijzonder zicht op de baggerboot in de haven.De oude, bijna totaal afgebroken oostelijke pier.Westdam  Oostende, april 2011 

----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------

 

 

21:36 Gepost door Roy Verge. in haven dammen werken | Permalink | Commentaren (2) |  Print | | | | Pin it! |  Facebook

Commentaren

ik hoop als de werken klaarzijn van de twee strekdammen alsmede al jaren aan strantvissen doe dat er tog wel rekening is gehouden om tog eens te gaan piervissen aub

Gepost door: vangompel danny | zaterdag, 05 november 2011

Reageren op dit commentaar

vantweeken es op die stenen gan vissen ^^

Gepost door: anoniem | maandag, 07 november 2011

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.